Syvä äly — Missä koneen älykkyys päättyy ja ihmisen luovuus alkaa

Kasparov, Garry; Greengard, Mig
Nimeke: Syvä äly — Missä koneen älykkyys päättyy ja ihmisen luovuus alkaa
Tekijät: Kasparov, Garry (Kirjoittaja)
Greengard, Mig (Kirjoittaja)
Oksanen, Mika (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522607836
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 374
Tuoteryhmät: Viisas Mieli
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: shakki, pelaajat, tekoäly, koneoppiminen, ihminen-konejärjestelmät, tietokoneohjelmat, ohjelmointi, automaatio, teknologinen kehitys, henkilöhistoria
E-kirja, 2019
EPUB
24,00 €

Garry Kasparovin shakkiottelu IBM:n supertietokone Deep Blueta vastaan vuonna 1997 oli teknologian historian vedenjakaja. Se käynnisti tekoälyn uuden aikakauden: kone pystyy voittamaan hallitsevan mestarin älykkyyden huippulajissa shakissa.

Läpimurtokirjassaan Kasparov paljastaa ensimmäistä kertaa oman osansa hämmästyttävässä tarinassa. Hän kuvailee, miltä tuntui valmistautua kohtaamaan armoton ja väsymätön vastustaja koko maailman seuratessa. Hän kertaa myös tekoälyn historian shakin näkökulmasta, jota useat tieteen edelläkävijöiden sukupolvet pitävät avaimena ihmisen ja koneen ymmärryksen salaisuuksiin.

Ainutlaatuisen kokemuksensa kautta Kasparov tarkastelee älykkäiden koneiden tulevaisuutta ja näkee sen valoisana. Kriitikoiden pitäessä tekoälyä uhkana etenkin työpaikkojen kannalta Kasparov osoittaa, miten ihmiskunta voi nousta uudelle tasolle uskomattomimpien luomustensa, koneiden avulla. Syvä äly on tiukka teknologian kehityksen puolustuspuheenvuoro mieheltä, joka asetti oman uransa vaakalaudalle ottelussaan tekoälyä vastaan.

Garry Kasparov on venäläinen demokratian puolestapuhuja, globaali ihmisoikeusaktivisti, puhuja ja kirjailija sekä entinen shakin maailmanmestari.


Suosittelemme myös: