Hopeinen hämähäkki

Kozeljanko, Vasyl; Balck, Eero
Nimeke: Hopeinen hämähäkki
Alkuteos: SrÁibnij iavuk
Tekijät: Kozeljanko, Vasyl (Kirjoittaja)
Balck, Eero (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9525534561
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Alkuteos: SrÁibnij iavuk
Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 1. painos, 2006
Kieli: suomi
Sivumäärä: 186
Tuoteryhmät: Viisas Kulttuuri
Muut
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Ukrainalais-romanialais-saksalaisen Cernautin kaupungin poliisin kaksi etsivää, saksalainen Helmut ja ukrainalainen Karol ovat korvaamattomia: heidät pannaan asialle aina, kun juttu on liian visainen tai vaarallinen muiden selvitettäväksi. Etsivät ovat varsin tietoisia asemastaan, ja he tuhlaavat estoitta poliisin rahaa voidakseen pukeutua viimeisen muodin mukaan ja syödä kaupungin parhaissa ravintoloissa.

Hulppea ja säännöllinen elämä järkkyy, kun toverusten elämään astuu kohtalokas nainen, sanskriittilaiseksi itseään sanova kuvankaunis Maria Vidatha. Toverukset kilpailevat kaunottaren suosiosta, mutta huonolla menestyksellä. Heille tarjoutuu kuitenkin tilaisuus päästä lähelle Mariaa, kun kultasepänliikkeestä varastetut hopearahat saattavat heidät yhteen.

Rinnakkain tämän juonen kanssa etenee nykyajasta menneeseen ulottuva tarina, jossa nuo hopearahat ovat aina läsnä, ollaanpa venäläisessä salaseurassa, vapaamuurarien, ruusuristiläisten tai temppeliherrojen seurassa taikka Bagdadin torilla. Hopearahat ovat alun perin lähtöisin noin 2000 vuoden takaa: ajalta jolloin Jeesus ristiinnaulittiin.

Ukrainalaisen Vasyl Kozeljankon (s. 1957) humoristinen tyyli panee halvalla kaikenväristä nationalismia. Hän on kirjoittanut lukuisia kirjoja, joille yhteistä on historiallisten tapahtumien luova uudelleenkirjoittaminen.


Suosittelemme myös: