Itsemyötätunto

Neff, Kristin; Kielinen, Tanja
Nimeke: Itsemyötätunto
Tekijät: Neff, Kristin (Kirjoittaja)
Kielinen, Tanja (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522604798
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: 11676983
Kustantaja: Viisas Elämä
Sarja: Viisas Elämä
Painos: 2. painos, 2018
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 397
Tuoteryhmät: Viisas Mieli
Viisas Työ
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Kansalliskirjaston asiasanat: itsetuntemus, itsekasvatus, sympatia, empatia, minäkuva, itseluottamus, elämänhallinta, tunteet, itsekritiikki, tietoinen läsnäolo
Miksi meidän on usein paljon helpompi suhtautua ystävällisesti toisiin ihmisiin kuin itseemme?

Hyvää itsetuntoa pidetään onnellisuuden ja menestyksen edellytyksenä äärimmäisen kilpailuhenkisessä nykymaailmassa, jossa meidän tulee jatkuvasti parantaa suoritustamme, olla muita edellä. Vaikka hyvä itsetunto saa olon tuntumaan hetken ajan hyvältä, tilanne voi muuttua salamannopeasti, kun vertaamme itseämme toisiin ja huomaamme, että aina löytyy joku, joka on paremman näköinen, menestyneempi tai älykkäämpi.

Viime vuosina onkin itsetunnon sijaan alettu kiinnittää huomiota toiseen hyvinvoinnille keskeiseen tekijään - myötätuntoon. Monet suhtautuvat itseensä hyvin kriittisesti, ja myötätunnon osoittaminen itselle voi aluksi tuntua ajatuksena vieraalta. Tutkimukset kuitenkin paljastavat, että myötätuntoisesti omiin epäonnistumisiinsa ja puutteisiinsa suhtautuvat voivat huomattavasti paremmin kuin ne, jotka jatkuvasti kritisoivat ja syyttelevät itseään.


Suosittelemme myös: