Kirjoita totuutesi! — Kirjoittaja laajenevan tietoisuuden spiraalissa

Lindholm-Kärki, Anne; Virkkunen, Kirsi
Nimeke: Kirjoita totuutesi! — Kirjoittaja laajenevan tietoisuuden spiraalissa
Tekijät: Lindholm-Kärki, Anne (Kirjoittaja)
Virkkunen, Kirsi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522604040
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Viisas Elämä
Sarja: Viisas elämä
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 188
Tuoteryhmät: Viisas Mieli
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjoittaminen, tietoinen läsnäolo, tietoisuus, itsereflektio, piilotajunta, itsetuntemus, itsekasvatus, elämäntaito, luovat menetelmät
Kirjoittamalla voi laajentaa tietoisuuttaan. Sisäinen kirjoittaminen on dialogia, jossa kirjoittaja kääntyy kuuntelemaan omaa totuuttaan ja oppii luottamaan siihen, että jokin itsessä tietää. Se on mielen irrottamista totutusta, rohkeutta nähdä toisin ja kysyä sitä, mitä ei tiedä. Kirjoittaja sukeltaa alitajuntaan, kohtaa pelkojaan, pettymyksiään ja elettyä elämää. Hän etsii yhteyttä sisäiseen viisauteen, toteutumattomaan luovuuteen ja tiedostamattomaan lahjakkuuteen.

Tietoisuus- ja unitietoisuuskirjoittaminen ovat sisäisen kirjoittamisen menetelmiä. Ne opettavat pysähtymään ja hiljentymään, raivaavat esteitä luovuuden tieltä, aktivoivat luovaa kirjoittamista ja vahvistavat itsetuntemusta laajassa merkityksessä.

Unitietoisuuskirjoittaminen hyödyntää samoja periaatteita kuin tietoisuuskirjoittaminen, mutta se keskittyy uniin ja auttaa ymmärtämään ja ohjaamaan niitä. Kirja sopii itsensä etsijöille, elämän merkitystä tutkiville ja kirjoittamiseensa uutta potkua hakeville. Menetelmät ovat kirjoittajan meditaatiota. Kirjoittaja kirjoittaa itseään.

Anne Lindholm-Kärki on tietokirjailija, Uniohjaaja®, Uniohjaajakoulutuksen® luoja ja toteuttaja sekä psykoterapeutti. Hän on hyödyntänyt unia työssään noin kolmenkymmenen vuoden ajan. Basam Books on aiemmin julkaissut Lindholm-Kärjen teokset Uni tuntee sinut (2012) ja Unet tienä luovuuteen (2014).

Kirsi Virkkunen on kirjallisuusterapiaohjaaja, uniohjaaja ja työnohjaaja STOry. Hän hyödyntää monipuolisia kirjoittamisen menetelmiä ja unia ohjaus- ja valmennus- työssään sekä kirjoittajakurssien ohjauksessa. Kirsi Virkkunen on aiemmin julkaissut yhdessä Anja Kuloveden kanssa teoksen Tuumasta toimeen. Muutospeli (2013). Virkkunen on lisäksi julkaissut runoja antologioissa ja kirjoittanut artikkeleita unista, kiireen kesytyksestä ja työnohjauksesta eri lehtiin vuosina 2004-2014.


Suosittelemme myös: