Mielen tuolle puolen

Peltola, Heikki
Nimeke: Mielen tuolle puolen
Tekijät: Peltola, Heikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522604064
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)


Kustantaja: Viisas Elämä
Sarja: Viisas elämä
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Viisas Mieli
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Kansalliskirjaston asiasanat: dialogi, keskustelu, filosofit, fyysikot, tajunta, aine, energia, maailmankaikkeus, mielenfilosofia, elämänfilosofia, uskonnonfilosofia, Krishnamurti, J, Bohm, David
Mielen tuolle puolen on maaginen matka toisenlaiseen todellisuuteen. Oppainamme on kaksi viisasta miestä, joita yhdisti palava halu ratkaista olemassaolon syvä mysteeri.

Elämänfilosofi Jiddu Krishnamurti ja fyysikko David Bohm keskustelivat vuosina 1961-1986 ihmisenä olemisen keskeisistä kysymyksistä ainutlaatuisella tavalla. Tuloksena on huikea näkemys ihmisestä, joka elää kahdessa maailmassa: itse tekemässään ja todellisessa. Tragediamme on, että torjumme tosiasiat ja elämme mielemme muodostamien kuvien ja käsitteiden maailmassa.

Mielen tuolle puolen kuvaa, mikä mielessä on pielessä ja mitä tilanteelle voi tehdä. Ratkaisu ei ole helppo, mutta se on yksinkertainen: ihmisen on vapauduttava tajunnan tyranniasta. Ajattelu on palautettava paikalle, jolle se kuuluu.

Kirja esittelee Krishnamurtin ja Bohmin dialogien keskeiset oivallukset. Monet teemat ovat tuttuja uskonnon ja tieteen pohdinnoista, mutta nyt ei hoeta vanhoja viisauksia, vaan loihditaan lukijan eteen mullistava kuva maailmankaikkeudesta, joka ei perustu aikaan ja ajatteluun vaan todellisuuden suoraan näkemiseen.

Kirja perustuu 52 keskusteluun, joita Krishnamurti ja Bohm kävivät vuosien 1965 ja 1983 välillä. Osa keskusteluista on julkaistu kirjoissa Ajan päättyminen, Elämän kokonaisuus ja Oivalluskyky herää II, mutta suurin osa on aikaisemmin julkaisemattomia. Kirjasta on tulossa myös englanninkielinen laitos "Beyond the Mind".

Jiddu Krishnamurti on elämäntaidon opettaja, joka on kirjojensa kautta tullut tutuksi monille. Hänen kokonaisvaltainen näkemyksensä elämästä ja ihmisestä perustuu omakohtaiseen oivallukseen ja syvään ymmärrykseen, joka fyysisesti vaikuttaa aivojen toimintaan. David Bohm on teoreettisen fysiikan professori, jonka teesit maailmankaikkeuden ja mielen suhteesta mullistavat ymmärryksemme molemmista. Heikki Peltola on tietokirjailija, joka on vuodesta 1977 seurannut Krishnamurtin ja David Bohmin yhteistyötä läheltä. Hän on kirjoittanut seitsemän kirjaa.


Suosittelemme myös: