Taju kankaalla

Egloff, Joel
Nimeke: Taju kankaalla
Tekijät: Egloff, Joel (Kirjoittaja)
Rantanen, Leena (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522601971
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 133
Tuoteryhmät: Muut
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Kaunokirjallista mustaa huumoria Kafkan ja Beckettin hengessä!

Joël Egloffin menestysteos Taju kankaalla on lyhyistä luvuista koostuva tragikoominen pienoisromaani. Teurastamossa työskentelevä kertoja asuu isoäitinsä kanssa talorähjässä, jonka lähellä on kaatopaikka, ydinvoimala ja vedenpuhdistuslaitos. Matalalla roikkuvat voimalinjat ritisevät ja humisevat häiriten unta, lentokoneet viistävät melkein kattoa, aurinko ei paista saastepilvien läpi, kurkkua kirveltää.

Lyhyen tarinan aikana Eglöff liitää paikasta ja tunnetilasta toiseen: milloin telmitään lasten kanssa kaatopaikalla, milloin paiskitaan ylitöitä teurastamolla lomista ja tapaturmista välittämättä. Ja välissä käydään vetämässä henkeä herttaisen leskirouvan luona. Kaikkea tätä ympäröi niin sankka, kafkamaisen eksyttävä sumu, että ihmiset näkevät tuskin omaa kättään.

Karusta todellisuudesta huolimatta kirja on paitsi läpeensä hauska myös hellä, jopa runollinen.

Ranskalainen Joël Egloff (s.1970) on julkaissut viisi mustalla huumorilla maustettua romaania, joista neljä on palkittu, sekä viimeksi novellikokoelman Libellules (Sudenkorentoja) 2012. Villisti iloitteleva Taju kankaalla sai 2005 Ranskassa arvostetun Livre inter -palkinnon, jonka saajan valitsevat lukijat. Kirja on käännetty viidelle kielelle ja oli Ranskassa myyntimenestys. Ranskassa Taju kankaalla on sovitettu myös teatteriesitykseksi.


Suosittelemme myös: