Tinka

Rascal
Nimeke: Tinka
Tekijät: Rascal (Kirjoittaja)
Sophie (Kuvittaja)
Pohjanmies, Hannele (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522601988
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 18,00 € (16,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 34
Tuoteryhmät: Muut
Kirjastoluokka: L85.22 Suomenkieliset kuvakirjat
Tinka on pieni kissanpentu, jonka vanhemmat joutuvat lähettämään pienessä bambulaatikossa sodan jaloista meren aaltojen myötä toiselle rannalle. Tämän kirjan tarina ja herkät kuvat kertovat hienovaraisesti Tinkan selviytymistarinan.

Erot ja menetykset kuuluvat jossain muodossa kaikkien ihmisten elämään ja niihin liittyy monenlaisia tunteita - pettymystä, surua, rohkeutta, toivoa ja rakkautta. Kirja koskettaa syvällisesti myös heitä, joilla on adoptio-, sijoitus- tai maahanmuuttokokemuksia, ja heitä joiden perheenjäsenet ovat joutuneet avioeron, sairauden, muuton tai sodan takia eroon toisistaan.

Rascal on tunnettu belgialainen lastenkirjailija. Hänelle on kertojana tyypillistä, että hän ei selitä asioita vaan antaa lapsen omille tunteille ja päättelylle tilaa. Kirja muistuttaa muumikirjoja.

Kirjan kuvittaja on Rascalin puoliso Sophie. Sophielle teos on hyvin läheinen, sillä hänet adoptoitiin pienenä Etelä-Koreassa sijaitsevasta lastenkodista Belgiaan. Hän palasi aikuisena katsomaan kotimaataan yhdessä Rascalin kanssa.


Suosittelemme myös: