Arkipsykologiasta aivotutkimukseen — Kysymyksiä psykologian filosofiasta

Talvitie, Vesa
Nimeke: Arkipsykologiasta aivotutkimukseen — Kysymyksiä psykologian filosofiasta
Tekijät: Talvitie, Vesa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522604088
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Viisas Elämä
Sarja: Viisas elämä
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 225
Tuoteryhmät: Viisas Mieli
Kirjastoluokka: 14 PSYKOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: psykologia, filosofia, suuntaukset, ihmiskuva, psyyke, tutkimusmenetelmät, aivotutkimus, psykokulttuuri
Tuleeko aivotutkimus syrjäyttämään psykologian? Mikä erottaa yliopistopsykologian arkisesta psykologiasta? Miksi psykologia ei muodosta yhtenäistä kokonaisuutta?

Tutkimuksen erikoistuminen ja kapea-alaistuminen on jättänyt tieteenalojen perustavat kysymykset syrjään niin tiedotusvälineissä kuin yliopisto-opetuksessakin. Ensimmäinen suomenkielinen psykologian filosofian esittelyteos täyttää psykologian kohdalla tämän aukon.

Voiko tietokoneella olla mieli? Mitä tieteellisyys on käytännön työtä tekevän psykologin kohdalla? Teoksessa tarkastellaan näiden kysymysten lisäksi muun muassa psykologisten käsitteiden ja selitysten ominaispiirteitä sekä tieteen suurimmaksi ratkaisemattomaksi kysymykseksi usein mainittua mind-body-ongelmaa.

Vesa Talvitie on psykologian tohtori ja laillistettu psykoterapeutti. Hän on julkaissut englanniksi ja suomeksi psykologiaa käsitteleviä tieteellisiä ja yleistajuisia kirjoja ja artikkeleja.


Suosittelemme myös: