Audrey Hepburn — Hollantilainen tyttö ja toinen maailmansota

Matzen, Robert
Nimeke: Audrey Hepburn — Hollantilainen tyttö ja toinen maailmansota
Alkuteos: Dutch Girl: Audrey Hepburn and World War II
Tekijät: Matzen, Robert (Kirjoittaja)
Haavisto, Laura (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523840416
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 24.5.2022
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Alkuteos: Dutch Girl: Audrey Hepburn and World War II
Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 392
Tuoteryhmät: Viisas Kulttuuri
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lapsuus, nuoruus, sota-aika, toinen maailmansota, elokuvanäyttelijät, näyttelijät, henkilöhistoria
Kaikki muistavat persoonallisen näyttelijän Audrey Hepburnin (1929-1993) ja hänen unohtumattomat klassikkoelokuvansa Loma Roomassa, Aamiainen Tiffanylla ja My Fair Lady. Hepburn oli myös kuuluisa malli ja muoti-ikoni sekä myöhemmin hyväntekijä ja Unicefin hyväntahdonlähettiläs, joka kiersi maailmaa lasten oikeuksien puolesta.

Audrey Hepburn - Hollantilainen tyttö ja toinen maailmansota kertoo nyt aiemmin vähemmälle huomiolle jääneestä näyttelijän lapsuusvaiheesta, joka määritti hänen elämäänsä ehkä enemmän kuin mikään muu: Hollannin miehitys toisen maailmansodan aikana.

Teos kuvaa värikkäästi Hepburnin monikansallista sukutaustaa ja lapsuutta Alankomaissa ja Englannissa. Tuleva tähti joutui kasvamaan sekä voimakastahtoisen äitinsä että sodan ratkaisevien taisteluiden varjossa. Toivoa pitivät yllä ystävät, urheat hollantilaiset ja unelma esiintyjän urasta.

Elämäkertakirjailija Robert Matzen yhdistää huolellisen tutkimustyön ja voimakkaasti eläytyvän kerronnan elokuvaakin ihmeellisemmäksi vahvan nuoren naisen selviytymistarinaksi.


Suosittelemme myös: