Elämän loiste ja hurjuus — Kertomuksia entisaikojen Helsingistä ja Viaporista

Paananen, Marjo-Pauliina; Linna, Vesa
Nimeke: Elämän loiste ja hurjuus — Kertomuksia entisaikojen Helsingistä ja Viaporista
Tekijät: Paananen, Marjo-Pauliina (Kirjoittaja)
Linna, Vesa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522603975
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 269
Tuoteryhmät: Viisas Kulttuuri
Muut
Aarreaitta
Kirjastoluokka: 92.833 Pääkaupunkiseudun historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kaupunkihistoria, historia, paikallishistoriat (historiikit)
Helsinki-Viaporin kaksoiskaupungissa ihmisten elämä kohisee loistavana ja kiihkeänä sotien, tautien ja alituisen kuolemanuhan varjossa. Pienissä kertomuksissa historian hämärä syttyy väreihin: pääset kurkistamaan satoja vuosia sitten eläneiden, valovoimaisten ihmisten kommelluksiin ja kohtaloihin.

Piika Anna Caisa Nyberg kantaa povellaan salaisuutta, josta upporikas kauppias Johan Sederholm tyrmistyy. Porvari Anders Byström kunnostautuu Helsingissä tu- pakanviljelijänä. Salomon Wulff juoksee takaperin ja kuvankaunis Aurora Karamzin kadottaa timantin. Isak Oxman kukistaa suuren atamaanin, mutta Carl Olof Cronstedt antaa Viaporin venäläisille.

Kahvi ja salavuoteus ovat kiellettyjä nautintoja ja taskukellonkin käytöstä mätkähtää vero. Hätärumpu pärähtää, koleravaunu kolisee ja palovartijat huutavat tuulen suunnan yli öisen kaupungin. Tiilitehtaat ryskyvät, mutta tiellä voi olla lehmiä enemmän kuin ihmisiä. Elämäntyyli ja Helsinki ympäristöineen ovat olleet 1700- ja 1800-luvuilla hämmästyttävän erilaisia, mutta silloisten ihmisten toimissa on sittenkin jotakin tuttua, joka kiinnostaa, huvittaa ja liikuttaa.

Kiehtovan, todellisiin henkilöihin ja tapahtumiin pohjautuvan kertomuskokoelman ovat kirjoittaneet helsinkiläiset Vesa Linna ja Marjo-Pauliina Paananen.

Vesa Linna on paljasjalkainen helsinkiläinen, joka tarkastelee maisemaa ja urbaa- nia elämänmenoa kameran linssin lävitse. Leica-kameroiden lisäksi hän harrastaa kitarasoolojen kuuntelua ja moottoripyöräilyä. Kolmen loppututkinnon ja liike-elämässä työskentelyn jälkeen hän on paneutunut valokuvaamiseen ja kirjoittamiseen aiheinaan erityisesti kotikaupungin historia ja musiikki.


Suosittelemme myös: