FODMAP Startti — Kokeile 2 viikkoa - totea teho!
Tervo, PauliinaTuotetiedot
Nimeke: | FODMAP Startti — Kokeile 2 viikkoa - totea teho! | ||
Tekijät: | Tervo, Pauliina (Kirjoittaja) | ||
Tuotetunnus: | 9789522609199 | ||
Tuotemuoto: | Pehmeäkantinen kirja | ||
Saatavuus: | Toimitusaika 1-3 arkipäivää | ||
Hinta: | 30,00 € (27,27 € alv 0 %) | ||
|
|||
Lisätiedot
Kustantaja: | Viisas Elämä |
Painos: | 2020 |
Julkaisuvuosi: | 2020 |
Kieli: | suomi |
Sivumäärä: | 199 |
Tuoteryhmät: | Viisas Ravinto |
Kirjastoluokka: | 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot |
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: | FODMAP-ruokavalio, erikoisruokavaliot, suolisto, terveys, ruoansulatus, ärtyvän suolen oireyhtymä, ruoka-aineet, terveysvaikutukset, kasvisruoat |
Esittelyteksti
RAUHOITA KAPINOIVA VATSA TERVEHDYTTÄVÄLLÄ FODMAP-RUOKAVALIOLLA.
Suomessa on noin miljoona ihmistä, joille toiminnalliset vatsavaivat ovat jokapäiväinen riesa. Taustalla on usein ärtyvän suolen oireyhtymä, jossa huonokuntoinen suolisto reagoi erilaisiin stressitekijöihin ja jopa sinänsä terveellisinä pidettyihin ruoka-aineisiin. Tyypillisiä oireita ovat turvotus, vatsakivut, ilmavaivat, ummetus, ripuli ja närästys.
Tutkimusten mukaan suurin osa herkkävatsaisista saa avun FODMAP-ruokavaliosta. Kirjainyhdistelmä FODMAP tulee englannin kielen sanoista ja tarkoittaa suomennettuna fermentoituvia oligo-, di-, ja monosakkarideja ja polyoleja. Kyse on lyhytketjuisista hiilihydraateista, jotka eivät sula eivätkä imeydy ohutsuolesta, minkä vuoksi ne kulkeutuvat paksusuolessa elävien bakteerien ravinnoksi ja saavat aikaan vatsavaivoja. Tervehdyttävässä FODMAP-ruokavaliossa rajoitetaan FODMAPien määrää ja lisätään ruokavalioon sellaisia aineksia, jotka tukevat suoliston tervehtymistä ja suolistomikrobiston tasapainoa.
Kirjasta löydät runsaasti hyödyllistä tietoa ja herkulliset reseptit, joilla pääset opettelemaan suolistoystävällisten ruokien kokkailua. Kokeile kaksi viikkoa ja totea teho!
PAULIINA TERVO on valtiotieteiden maisteri, yrittäjä ja reseptivelhona tunnettu hyvän olon valmentaja. Tervo luennoi ja on auttanut verkkokursseillaan ja kirjoillaan jo tuhansia suomalaisia löytämään hyvän olon ja terveen vatsan. Lisäksi hänellä on suosittu blogi osoitteessa fodmap-keittioni.fi.
FODMAP - startti on uudistettu laitos, alkuperäinen teos on Herkän vatsan kokkikoulu - Kasvisherkut
Suomessa on noin miljoona ihmistä, joille toiminnalliset vatsavaivat ovat jokapäiväinen riesa. Taustalla on usein ärtyvän suolen oireyhtymä, jossa huonokuntoinen suolisto reagoi erilaisiin stressitekijöihin ja jopa sinänsä terveellisinä pidettyihin ruoka-aineisiin. Tyypillisiä oireita ovat turvotus, vatsakivut, ilmavaivat, ummetus, ripuli ja närästys.
Tutkimusten mukaan suurin osa herkkävatsaisista saa avun FODMAP-ruokavaliosta. Kirjainyhdistelmä FODMAP tulee englannin kielen sanoista ja tarkoittaa suomennettuna fermentoituvia oligo-, di-, ja monosakkarideja ja polyoleja. Kyse on lyhytketjuisista hiilihydraateista, jotka eivät sula eivätkä imeydy ohutsuolesta, minkä vuoksi ne kulkeutuvat paksusuolessa elävien bakteerien ravinnoksi ja saavat aikaan vatsavaivoja. Tervehdyttävässä FODMAP-ruokavaliossa rajoitetaan FODMAPien määrää ja lisätään ruokavalioon sellaisia aineksia, jotka tukevat suoliston tervehtymistä ja suolistomikrobiston tasapainoa.
Kirjasta löydät runsaasti hyödyllistä tietoa ja herkulliset reseptit, joilla pääset opettelemaan suolistoystävällisten ruokien kokkailua. Kokeile kaksi viikkoa ja totea teho!
PAULIINA TERVO on valtiotieteiden maisteri, yrittäjä ja reseptivelhona tunnettu hyvän olon valmentaja. Tervo luennoi ja on auttanut verkkokursseillaan ja kirjoillaan jo tuhansia suomalaisia löytämään hyvän olon ja terveen vatsan. Lisäksi hänellä on suosittu blogi osoitteessa fodmap-keittioni.fi.
FODMAP - startti on uudistettu laitos, alkuperäinen teos on Herkän vatsan kokkikoulu - Kasvisherkut