Herääminen — Opas uskonnottomaan henkisyyteen

Harris, Sam
Nimeke: Herääminen — Opas uskonnottomaan henkisyyteen
Alkuteos: Waking Up
Tekijät: Harris, Sam (Kirjoittaja)
Kielinen, Tanja (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522608406
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Alkuteos: Waking Up
Kustantaja: Viisas Elämä
Sarja: Viisas elämä
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 295
Tuoteryhmät: Viisas Mieli
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: henkisyys, tietoisuus, mind and body, mietiskely, minätietoisuus, minä, transsendenssi, uskonnottomuus, kuolemanrajakokemukset, uskontokritiikki
Mitä uskonnoton henkisyys tarkoittaa? Mitä hyötyä meditoinnista on? Voiko ihmisen tietoisuus jakautua? Mihin gurujen vetovoima perustuu? Aukeavatko tajunnan ovet taikasienillä?

Uskontokriitikkona tunnettu Sam Harris tarttuu kirjassa yllättävään aiheeseen: henkisyyteen. Hänelle henkisyydessä ei ole kyse uskonnollisuudesta, vaan ihmismielen mahdollisuuksista. Myös uskontoja vieroksuva voi kokea henkisiä kokemuksia - ne ovat jopa välttämättömiä, jos haluaa todella ymmärtää omaa mieltään. Ihmisen tietoisuuden mahdollisuudet ovat paljon laajemmat kuin arkikokemuksen perusteella voi päätellä, mutta niiden toteuttaminen vaatii harjoittelua: meditointia, tietoista läsnäoloa, tarkkaavaisuutta.

Harris etsii kirjassaan rationaalista tapaa lähestyä henkisyyttä ja ruotii poleemiseen tyyliinsä perinteisten uskontojen ja uudempien kulttien uskomuksia ja filosofisia käsityksiä tietoisuudesta. Siinä sivussa hän valistaa myös henkisyyden etsijöitä vaanivista vaaroista. Tuloksena on yhdistelmä omaelämäkertaa ja henkisten kokemusten rationaalista pohdintaa.

Sam Harris on yhdysvaltalainen kirjailija, filosofi ja neurotutkija, joka on harjoittanut meditointia kymmenien vuosien ajan.


Suosittelemme myös: