Itsemyötätunto — Opi suhtautumaan itseesi hyväksyvästi

Neff, Kristin
Nimeke: Itsemyötätunto — Opi suhtautumaan itseesi hyväksyvästi
Tekijät: Neff, Kristin (Kirjoittaja)
Kielinen, Tanja (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522609434
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 386
Tuoteryhmät: Viisas Mieli
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: itsetuntemus, itsekasvatus, sympatia, empatia, minäkuva, itseluottamus, itsekritiikki, elämänhallinta, tunteet, tietoinen läsnäolo
Miksi meidän on usein paljon helpompi suhtautua
ystävällisesti toisiin ihmisiin kuin itseemme?

Hyvää itsetuntoa pidetään onnellisuuden ja menestyksen
edellytyksenä äärimmäisen kilpailuhenkisessä nykymaailmassa, jossa meidän tulee jatkuvasti parantaa suoritustamme, olla muita edellä. Vaikka hyvä itsetunto saa olon tuntumaan hetken ajan hyvältä, tilanne voi muuttua salamannopeasti, kun vertaamme itseämme toisiin.

Viime vuosina onkin itsetunnon sijaan alettu kiinnittää huomiota toiseen hyvinvoinnille keskeiseen tekijään - myötätuntoon. Monet suhtautuvat itseensä hyvin kriittisesti, ja myötätunnon osoittaminen itselle voi aluksi tuntua ajatuksena vieraalta. Tutkimukset kuitenkin paljastavat, että myötätuntoisesti omiin epäonnistumisiinsa ja puutteisiinsa suhtautuvat voivat huomattavasti paremmin kuin ne, jotka jatkuvasti kritisoivat ja syyttelevät itseään.

Kristin Neff on Teksasin yliopiston professori ja maailman
johtavia myötätuntotutkijoita. Empiiristen tutkimusten, tapauskertomusten, käytännön harjoitusten ja huumorin avulla hän neuvoo, miten voimme luopua liiallisesta itsekritiikistä ja opetella kohtelemaan itseämme ystävällisesti - ja parantaa siten hyvinvointiamme kokonaisvaltaisesti.


Suosittelemme myös: