Jäljet kehossa — Trauman parantaminen aivojen, mielen ja kehon avulla

Kolk, Bessel van der
Nimeke: Jäljet kehossa — Trauman parantaminen aivojen, mielen ja kehon avulla
Alkuteos: The Body Keeps the Score
Tekijät: Kolk, Bessel van der (Kirjoittaja)
Hartikainen, Teija (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522605108
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Alkuteos: The Body Keeps the Score
Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 9. painos, 2024
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 518
Tuoteryhmät: Viisas Keho
Viisas Mieli
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: traumat, lapsuus, vaikutukset, psyyke, aivot, ruumis, mind and body, muistot, tietoisuus, muistaminen, toipuminen, hoitomenetelmät
Traumatisoituneita ihmisiä on kaikkialla: sotaveteraanien perheet kärsivät yli sukupolvien, monet ihmiset ovat kokeneet hyväksikäyttöä tai kasvaneet alkoholistiperheessä, kotiväkivallasta joutuu kärsimään valitettavan moni. Ikävät kokemukset jättävät jälkensä mieleen, tunteisiin ja jopa kehoon. Ja ikävä kyllä, traumatisoituneen ihmisen kärsimyksistä kärsii usein myös tämän läheiset.

Maailmankuulu trauma-asiantuntija Bessel Van der Kolk on työskennellyt traumapotilaiden kanssa yli kolmekymmentä vuotta. Jäljet kehossa -kirjassaan van der Kolk tarkkailee traumatisoitumista ja traumaperäistä stressiä laajemmasta näkökulmasta ja paljastaa, että traumaattiset kokemukset todella aiheuttavat fyysisiä muutoksia aivoissamme - etenkin mielihyvää, kiintymystä, hallintaa ja luottamusta käsittelevissä aivojen osissa.

Traumojen aiheuttamia vahinkoja voidaan korjata monenlaisin menetelmin, joita van der Kolk kirjassaan esittelee. Kirjassa käydään läpi muiden muassa neuroplastisuusterapian, mindfulnessin ja joogan vaikutuksia traumojen käsittelyssä.

Jäljet kehossa tarjoaa tehokkaiksi havaittuja vaihtoehtoja lääkkeille ja perinteiselle terapialle. Tämän kirjan avulla elämän saa takaisin raiteilleen!


Suosittelemme myös: