Lapsuuden kehityksellinen trauma — Syy arvottomuuteen, häpeään ja syyllisyyteen

Klaavu, Juha
Nimeke: Lapsuuden kehityksellinen trauma — Syy arvottomuuteen, häpeään ja syyllisyyteen
Tekijät: Klaavu, Juha (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523840812
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 18.1.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 5. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 166
Tuoteryhmät: Viisas Keho
Viisas Mieli
Viisas Perhe
Kirjastoluokka: 14.61 Lapsuuden ja nuoruuden psykologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: traumat, traumatisoituminen, lapsuus, lapset (ikäryhmät), varhainen vuorovaikutus, psyykkinen kehitys, lapsen kehitys, vaikutukset, minäkuva, sosiaalinen vuorovaikutus, ihmissuhteet, toipuminen, hoito, itsetunto
Äänikirja, 2024
MP3
25,50 €

Arvottomuuden, häpeän ja syyllisyyden kokemukset vaikuttavat monien ihmisten elämään. Niiden seuraukset näkyvät ihmisen jokapäiväisessä elämässä ulottuen pienistä valinnoista ystävyyssuhteiden ja parisuhteen muodostumiseen.

Traumoja on tutkittu paljon. Kehityksellinen trauma on silti monelle tuntematon käsite. Se on kuitenkin usein psyykkisen kivun ja monen mielenterveyden häiriön taustalla. Vakavimmillaan se voi johtaa epävakaan persoonallisuushäiriön kehittymiseen.

Varhaisessa vaiheessa syntynyt kehityksellinen trauma (relational trauma) vaikuttaa keskeisesti ihmisen minäkuvaan ja identiteettiin. Kehityksellisen trauman seurauksena ihmiselle muodostuu epäaito minuus, jonka ytimessä on syvä alitajuinen arvottomuuden, häpeän ja syyllisyyden tunne. Usein ihminen ei ole täysin tietoinen näistä tunteista, koska niiden tunnistaminen on niin kivuliasta. Kaikki ihmiset kantavat kehityksellisestä traumasta aiheutuvia jälkiä tavalla tai toisella.

Havainnollisten asiakasesimerkkien avulla kirjassa avataan kehityksellisen trauman syntyä, seurauksia ja vaikutusmekanismeja ihmisen elämässä. Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat lisätä omaa tai läheistensä hyvinvointia ja jotka haluavat ymmärtää ja tutkia arvottomuuden, häpeän ja syyllisyyden kokemuksiaan.

Juha Klaavu on teologian maisteri, psykoanalyyttinen psykoterapeutti (Valvira, Kela, EFPP), jungilainen psykoanalyytikko (C.G. Jung Institute Zürich, FEGAP, IAAP), kouluttaja, luennoitsija ja psykoterapeuttien työnohjaaja. Hän on toiminut psykoterapeuttina noin 20 vuoden ajan Suomessa ja ulkomailla. Hänen erityisalojaan ovat kehityksellinen trauman ja epävakauden hoito.


Suosittelemme myös: