Lohikäärmeen päivät — puoli vuotta Shanghaissa

Tähtinen, Tero
Nimeke: Lohikäärmeen päivät — puoli vuotta Shanghaissa
Tekijät: Tähtinen, Tero (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522602688
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 265
Tuoteryhmät: Muut
Viisas Matkaaja
Kirjastoluokka: 40.8 Matkakuvaukset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntakuvaus, kiinalaisuus, identiteetti, kiinalaiset, kulttuuri, kulttuurihistoria
Lohikäärmeen päivät on esseistinen ja persoonallinen matkakirja, jossa kirjailija Tero Tähtinen vie lukijansa keskelle nousevan aasialaisen mammuttivaltion kiihkeänä sykkivää urbaaniviidakkoa. Samalla kun Tähtinen uppoutuu kiinan kielen, historian ja klassisen kiinalaisen runouden maailmoihin, hän pohtii nyky-Kiinan henkeäsalpaavaa rynnistystä kohti ennen näkemätöntä vaurautta ja länsimaista elämäntapaa.

Tähtisen näkemyksen mukaan Kiinassa on parhaillaan käynnissä "kulttuurivallankumous osa kaksi", jossa Keskustan valtakunnan kansalaiset kulkevat oikealle yhtä suurella innolla kuin he Maon aikana kulkivat vasemmalle. Tutustuessaan shanghailaiseen arkeen Tähtinen pohtii Kiinaa suomalaisesta ja Suomea kiinalaisesta näkökulmasta. Tuloksena on syvällisiä pohdiskeluja itäisen ja läntisen kulttuuripiirin eroista, kohtaamisia mielenkiintoisten hahmojen kanssa, sekä lukemattomia korkealaatuisia teekupillisia.


Suosittelemme myös: