Loskalauluja — Nurinkurinen matkakirja paluumuuttajille

Rommi, Satu
Nimeke: Loskalauluja — Nurinkurinen matkakirja paluumuuttajille
Tekijät: Rommi, Satu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522606358
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 145
Tuoteryhmät: Viisas Kulttuuri
Viisas Matkaaja
Kirjastoluokka: 40.8 Matkakuvaukset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: opettajat, jooga, paluumuuttajat, ulkosuomalaiset, kokemukset, kulttuurisokki, paluumuutto, niksit, sopeutuminen
Miltä 100-vuotias Suomi näyttää 20 vuotta ulkomailla asuneen paluumuuttajan silmin?

Joogaopettaja ja matkakirjailija Satu Rommi on viettänyt koko aikuisikänsä ulkomailla. Hän on asunut useassa eri maassa ja matkustellut ympäri Aasiaa ja Eurooppaa. Vuosikymmenet Suomen rajojen ulkopuolella ovat etäännyttäneet Rommia suomalaisesta kulttuurista ja toisaalta iskostanut häneen aasialaisen elämänmenon erityispiirteitä.

Loskalauluja on käänteinen matkakirja, kertomus paluusta hyvinvoivaan ja kosteaan kotimaahan pitkän poissaolon jälkeen. Iskeekö tuttuun mutta täysin muuttuneeseen kotimaahan palatessa ”käänteinen kulttuurishokki” pahempana kuin ulkomaille matkustamisen aiheuttama vierauden tunne? Kumpi on lopulta muuttunut enemmän, kotimaa vai matkailija itse?

Rommi käy läpi Suomessa vietetyn vuoden aikaisia tunnelmia ja yrittää selvittää, miltä Suomi näyttää 2010-luvulla – ja selvitä ensimmäisestä suomalaisesta marraskuusta 20 vuoteen. Aasialaisiin kaupunkeihin tottuneena Rommi kävelee tyynesti punaisia päin, etsii moottoripyörätakseja eikä millään totu suomalaiseen kahviin. Eksoottisissa maissa vietetyn ajan jälkeen pakkanen ja lumi tuntuvat eksoottisilta, mutta kuinka pitkään uutuudenviehätys kestää, kun joogamatolle astutaan joka talviaamu pimeydessä ja kesälläkin on käytettävä villasukkia?

Samalla äänen saavat myös muut paluumuuttajat, jotka jakavat kokemuksiaan ja ohjeitaan Suomeen palaamisesta. Kirja on paitsi matkakirja kirjoittajan kotimaahan ja omaan identiteettiin, myös opas palaamista suunnitteleville ja heidän läheisilleen. Monet näkökulmat, joita ei välttämättä osaa ottaa huomioon, ja käytännön tiedot tekevät paluusta hiukan vähemmän kivuliaan.


Suosittelemme myös: