Mindfulness ja terveys — Käytännön opas kivun ja stressin lievittämiseen sekä hyvinvoinnin palauttamiseen

Burch, Vidyamala; Penman, Danny
Nimeke: Mindfulness ja terveys — Käytännön opas kivun ja stressin lievittämiseen sekä hyvinvoinnin palauttamiseen
Alkuteos: Mindfulness for Health
Tekijät: Burch, Vidyamala (Kirjoittaja)
Penman, Danny (Kirjoittaja)
Siitonen, Leena (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522604163
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Alkuteos: Mindfulness for Health
Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2. painos, 2018
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 295
Tuoteryhmät: Viisas Keho
Viisas Mieli
Aarreaitta
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tietoinen läsnäolo, kipu, krooninen kipu, sairaudet, hoito, stressinhallinta, mietiskely, harjoitukset
Alkuperäisteos Mindfulness for Health on valittu vuoden 2014 parhaaksi kirjaksi British Medical Association -kirjakilpailussa.

Mindfulness ja terveys -kirja esittelee yksinkertaisia harjoituksia, joita voi tehdä päivittäin helpottaakseen kroonista kipua, stressiä tai sairauden oireita. Kliiniset testit todistavat, että mindfulness toimii yhtä tehokkaasti kuin kipulääkkeet ja edistää samalla kehon luonnollisia tervehtymismekanismeja. Mindfulness voi vähentää ahdistusta, masennusta, ärtyneisyyttä, uupumusta ja unettomuutta, jotka johtuvat kroonisista sairauksista.

Kirja perustuu meditaatio-ohjelmaan, jonka Vidyamala Burch kehitti etsiessään helpotusta vakavaan selkävammaansa. Ohjelma on auttanut kymmeniä tuhansia kivusta, sairauksista ja stressistä kärsiviä ihmisiä Iso-Britanniassa ja muualla maailmassa. Ohjelma on kerännyt ylistäviä lausuntoja Professori Mark Williamsilta Oxford Universitystä, mindfulness-pioneeri Jon Kabat-Zinniltä ja professori Lance McCrac- keniltä Lontoon Kings Collegesta.

Kahdeksan viikon ohjelma vie päivittäin vain 10-20 minuuttia. Se on todettu auttavan suurimipien kipuja aiheuttavien sairauksien, kuten selkäongelmien, niveltuleh- dusten, migreenin ja diabeteksen oireita. Menetelmä voi auttaa myös muun muassa syöpähoidoista aiheutuviin kipuihin, sydänsairauksiin, krooniseen väsymykseen ja jopa tinnitukseen. Menetelmän tarkoituksena on kannustaa oireista kärsiviä rakastamaan elämäänsä ja nauttimaan siitä jälleen.

Danny Penmanilta on ilmestynyt yhdessä Mark Williamsin kanssa Tietoinen läsnäolo -löydä rauha kiireen keskellä (Basam Books 5. painos 2015). Burchilta on aikaisemmin ilmestynyt Mielekkäästi irti kivusta ja sairaudesta (Basam Books 2012).


Suosittelemme myös: