Mitä ihmisen olemassaolo merkitsee

Wilson, Edward O.; Poutiainen, Hannu
Nimeke: Mitä ihmisen olemassaolo merkitsee
Alkuteos: The Meaning of Human Existence
Tekijät: Wilson, Edward O. (Kirjoittaja)
Poutiainen, Hannu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522605030
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Alkuteos: The Meaning of Human Existence
Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 187
Tuoteryhmät: Viisas Mieli
Muut
Kirjastoluokka: 56 BIOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ihminen, evoluutio, luonnonvalinta, ekosysteemit, biodiversiteetti, sosiaalinen kehitys, kulttuurievoluutio, luonnontieteet, ihmistieteet, uskonto (uskominen)
Ihmiskunta on muutoksen kynnyksellä. Teknologinen ja tieteellinen kehitys edistyy harppauksin. Ilmastonmuutos piirtää uusiksi elämämme ehdot. Ihmisten, tiedon ja hyödykkeiden virrat risteilevät ympäri maapallon ja punoutuvat suunnattoman monimutkaiseksi verkostoksi. Haasteiden ja haaveiden vyyhti on yhä tiukempi. Mikään ei ole niin kuin ennen. Paitsi ihminen itse: Homo sapiens, kohtalaisen älykäs, aisteiltaan vajavainen ja itsestään loputtoman kiinnostunut olento. Evoluutio on suonut tälle olennolle kyvyn keksiä uutta ja ilmaista itseään. Tiedollinen etevyys yhdistyy hengen luovuuteen. Ratkaisu polttaviin ongelmiimme on mahdollinen.

Kirjassaan Ihmisen olemassaolon tarkoitus evoluutiobiologi Edward O. Wilson piirtää tarkan kuvan ratkaisusta ja sen edellytyksistä. Suurin tehtävä on saattaa ihmishengen kaksi puolta jälleen yhteen. Tiede kertoo, mistä tulemme ja mitkä voimat ovat meidät muovanneet. Taide ja sen tutkimus kertovat, keitä olemme ja mitä meistä voi tulla. Ihmisen olemassaolon tarkoitus on uuden valistusprojektin lähtölaukaus. Se on varttuneen ja laajakatseisen tieteentekijän puheenvuoro viisaamman ja syvemmän ihmiskuvan puolesta.


Suosittelemme myös: