Mitä ihmisen olemassaolo merkitsee

Wilson, Edward O.
Nimeke: Mitä ihmisen olemassaolo merkitsee
Alkuteos: The Meaning of Human Existence
Tekijät: Wilson, Edward O. (Kirjoittaja)
Poutiainen, Hannu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522605030
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Alkuteos: The Meaning of Human Existence
Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 187
Tuoteryhmät: Viisas Mieli
Muut
Aarreaitta
Kirjastoluokka: 56 BIOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ihminen, evoluutio, luonnonvalinta, ekosysteemit (ekologia), biodiversiteetti, sosiaalinen kehitys, kulttuurievoluutio, luonnontieteet, ihmistieteet, uskonto ja uskonnot
Miten ihmiskunta sai alkunsa? Miksi ihmisiä ylipäätään on olemassa? Mihin olemme menossa - ja miksi?

Kirjassaan Mitä ihmisen olemassaolo merkitsee biologi Edward O. Wilson pohtii, mikä tekee ihmisestä lajina poikkeuksellisen. Hän tarkastelee kysymystä sekä luonnontieteellisestä että filosofisesta näkökulmasta ja esittää käsityksensä siitä, mistä olemme tulossa ja mihin olemme menossa. Hän pureutuu aiheisiin, joita on pitkän
uransa aikana pohtinut toistuvasti: ympäristön tilaan, ihmisen käyttäytymisen biologiseen perustaan, luonnontieteiden ja ihmistieteiden yhteen saattamiseen sekä uskonnon myrkylliseen vaikutukseen.

Ihmiskunta on muutoksen kynnyksellä. Teknologinen ja tieteellinen kehitys edistyvät harppauksin. Ilmastonmuutos panee elämän ehdot uusiksi. Mikään ei ole niin kuin ennen.

Paitsi ihminen itse: Homo sapiens, kohtalaisen älykäs, aisteiltaan vajavainen ja itsestään loputtoman kiinnostunut olento. Evoluutio on suonut tälle olennolle kyvyn keksiä uutta ja ilmaista itseään. Ihmisessä tiedollinen etevyys yhdistyy hengen luovuuteen. Ratkaisu polttaviin ongelmiin on mahdollinen.

Edward O. Wilson (1929-2021) Harvardin yliopiston emeritusprofessori ja yksi merkittävimmistä nykybiologeista, tunnetaan arvostettuna muurahaistutkijana sekä sosiobiologian perustajana. Myös luonnon monimuotoisuus (biodiversiteetti) on yksi hänen keskeisistä kiinnostuksen kohteistaan. Wilsonille on myönnetty Pulitzer-palkinto kahdesti, ja Time-lehti on valinnut hänet Yhdysvaltojen 25 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon.


Suosittelemme myös: