Movetron, Romeosta Juliaan

West, Taina; Movetron
Nimeke: Movetron, Romeosta Juliaan
Tekijät: West, Taina (Kirjoittaja)
Movetron (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523841659
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 19.4.2024
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 112
Tuoteryhmät: Etusivu
Uutuudet
Viisas Kulttuuri
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhtyeet, muusikot, dance, popmusiikki, henkilöhistoria
Kukaan ei olisi uskonut, että Suomen suosituin EDM-bändi tulisi 90-luvun puolivälissä Pohjanmaalta. Eihän siellä ollut edes diskoja, kaupungin valoja ja mustaa asfalttia. Näin kuitenkin kävi, kun alavutelaiset Jukka Tanttari ja Timo Löyvä löysivät kihniöläisen Päivi Lepistön bändin laulajaksi.

Movetron nimi syntyi tiukan pohdinnan jälkeen sanoista move eli liikkua ja tron, joka viittasi kaikenlaisiin teknisiin härpäkkeisiin. Kolmen lahjakkaan artistin silmin avautuva aikamatka vie huolettomalle 90-luvulle, joka herättää nostalgisia muistoja ja kutsuu lukijan osaksi tuota musiikin täyteistä aikaa.

Kirja ei ainoastaan paneudu bändin musiikilliseen uraan, vaan se tarjoaa myös syvällisen katsauksen yhtyeen jäsenten ystävyyteen ja elämään matkan varrella. Teos toimii myös kunnianosoituksena äkillisesti helmikuussa 2024 menehtyneelle bändin jäsenelle, Timo Löyvälle. Kirjaan on koottu paljon arvokkaita tarinoita ja muistoja Löyvältä.

Movetron - Romeosta Juliaan herättää henkiin tunnelman, joka on elinvoimainen vielä tänäkin päivänä. Yleisö on edelleen yhtä kiihkeästi mukana Movetronin keikoilla kuin se oli bändin aloittaessa.

Movetron on yhtä kuin Päivi Lepistö, Jukka Tanttari ja Timo Löyvä. Bändi nousi Suomessa suureen suosioon eurodance-musiikin huumassa 1990-luvun puolivälissä. Movetronin tunnetuimpia kappaleita ovat “Romeo ja Julia”, “Ristinolla”, “Prinssi”, “Flavio” ja “Ei kenenkään maa”.

Taina West on tehnyt merkittävän uran toimittajana, käsikirjoittajana, näytelmäkirjailijana ja kirjailijana. Hän on kirjoittanut muun muassa teokset Suomalainen sankaruus (2010), Tänä iltana Jukka Puotila (2016) sekä Minun Valamoni - Tarinoita luostarista (2017).


Suosittelemme myös: