Myötätuntoinen mieli — Sopusointuisen elämän tie

Gilbert, Paul
Nimeke: Myötätuntoinen mieli — Sopusointuisen elämän tie
Alkuteos: The Compassionate Mind
Tekijät: Gilbert, Paul (Kirjoittaja)
Kielinen, Tanja (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522609182
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Alkuteos: The Compassionate Mind
Kustantaja: Viisas Elämä
Sarja: Viisas Elämä
Painos: 1. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 615
Tuoteryhmät: Viisas Mieli
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: empatia, henkinen hyvinvointi, hyvinvointi, tunteet, tunne-elämä, tietoinen läsnäolo, sosiaalinen vuorovaikutus, itsekasvatus
Kilpailukeskeisessä ja jatkuvan kiireen vaivaamassa nyky-yhteiskunnassa myötätuntoa pidetään usein heikkoutena. Myötätunnolla on kuitenkin todettu olevan myönteisiä vaikutuksia sekä fyysiseen että psyykkiseen terveyteen. Se lisää itseluottamusta, lieventää ahdistusta ja suuttumusta sekä parantaa ihmissuhteita. Myötätunnon hyvää tekevä vaikutus ulottuu yksilötasolta koko maailmaan.

Myötätuntoinen mieli-kirjassa käydään läpi syitä siihen, miksi ihmisaivot ovat sellaiset kuin ovat - miksi ne reagoivat herkästi uhkiin ja saavat ihmisen pelkäämään, masentumaan tai suuttumaan. Aivojen on kuitenkin todettu reagoivan myös ystävällisyyteen ja myötätuntoon.

Kirja sisältää uusimpiin tutkimustuloksiin pohjautuvia käytännön harjoituksia, joiden avulla voi kehittää myötätuntoa sekä itseään että toisia kohtaan. Myötätunto hillitsee vihan tunteita, antaa rohkeutta sekä vähentää ahdistusta ja masennusta.

Paul Gilbert on kliinisen psykologian professori ja Derbyn yliopiston mielenterveystutkimusyksikön johtaja. Hän on kansainvälisesti arvostettu myötätuntoterapian kehittäjä ja tunnettu työstään myötätunnon, masennuksen, häpeän ja itsekriitiikin parissa.


Suosittelemme myös: