Naiset jotka kulkevat susien kanssa — Villinaisen arkkityyppi myyteissä ja kertomuksissa

Pinkola Estés, Clarissa
Nimeke: Naiset jotka kulkevat susien kanssa — Villinaisen arkkityyppi myyteissä ja kertomuksissa
Alkuteos: Women Who Run With the Wolves
Tekijät: Pinkola Estés, Clarissa (Kirjoittaja)
Valtavirta, Nina (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522601773
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Alkuteos: Women Who Run With the Wolves
Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 5. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 571
Tuoteryhmät: Viisaat Klassikot
Viisas Mieli
Muut
Kirjastoluokka: 14.4 Persoonallisuuden psykologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: itsetuntemus, naiset, naiseus, psykologia, arkkityypit, naisen asema, kansanperinne
Naisen psyykettä tarkasteleva kansainvälinen menestysteos vihdoin suomeksi!

Jokaisessa naisessa vaikuttaa voima, joka on yhdistelmä herkkiä vaistoja, intohimoista luovuutta ja iätöntä viisautta. Tämä voima on villinainen, kesyttämätön vaistonvarainen olemus, joka on luonnollinen osa terveen naisen psyykettä. Kuitenkin naiset monesti tukahduttavat tämän merkittävän osan sisäisestä maailmastaan sosiaalisista, kulttuurillisista tai uskonnollisista syistä. Psykoanalyytikko, runoilija ja tarinankertoja Clarissa Pinkola Estés haluaa auttaa naisia saamaan uudelleen yhteyden sisäiseen villinaiseensa ja hyötymään sen pelottomista, terveistä ja luovista ominaisuuksista.

Villinaisen arkkityyppi esiintyy erilaisissa muodoissa lukemattomissa eri kulttuurien myyteissä, kertomuksissa ja saduissa. Etnopsykologiaan perehtynyt Estés tarkastelee naisen psyyken vaistonvaraista osaa tuttujen (Siniparta, Ruma ankanpoikanen) ja vähemmän tunnettujen tarinoiden, myyttien ja satujen naishahmojen kautta. Hän osoittaa kiehtovalla tavalla, miten tarinoiden naiset ilmentävät villinaisen kesyttämätöntä ja vaistonvaraista olemusta ja havainnollistavat sen merkitystä naisen psykologiselle hyvinvoinnille. Kertomukset tulkintoineen tarjoavat lukijalle keinon lähestyä itsessään psyyken villinaista sekä syventää itseymmärrystä.


Suosittelemme myös: