Seinä, aukene! — miten tarinankerronta edistää itsetuntemusta ja yhdessäoloa

Karsten, Yvonne
Nimeke: Seinä, aukene! — miten tarinankerronta edistää itsetuntemusta ja yhdessäoloa
Tekijät: Karsten, Yvonne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522603487
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Viisas Elämä
Sarja: Viisas elämä
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 173
Tuoteryhmät: Viisas Mieli
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kertomukset, kerronta, itsekasvatus, itsetuntemus, henkinen hyvinvointi, vuorovaikutus, sosiaalinen vuorovaikutus
Tarinankerronta on ihmiskunnan vanhin taidelaji. Tuhansia vuosia ennen kirjoittamisen ja lukemisen syntyä viisaus siirtyi sukupolvelta toiselle tarinoiden muodossa. Tarina on kasvattanut ihmisiä elämään yhteydessä itseensä, ryhmäänsä, yhteiskuntaan, luontoon ja kulttuuriin.

Seinä, aukene! on ensimmäinen suomalainen teos tarinoiden eheyttävästä voimasta. Teos tuo yhteen nykypsykologian tutkimukset kompetenssin kasvattamisesta ja ikivanhan tarinaviisauden. Tarinankerronta avaa ihmisten välille luontevan ja kaivatun kommunikaatioväylän, sillä tarinallinen lähestymistapa tuo empaattista ymmärrystä vuorovaikutukseen.

Seinä, aukene! on tarkoitettu lukijalle, joka on kiinnostunut ymmärtämään itseään ja kanssaihmisiä tarinoiden ja niiden kautta avautuvien oivallusten avulla. Erityisesti kirjasta on hyötyä opetus- ja koulutusalalla sekä hoitoalalla.

Yvonne Karsten on puhe- ja draamataiteen kouluttaja, esiintymisvalmentaja sekä kirjallisuus- ja kielitieteilijä. Hän on seurannut eheyttävän tarinankerronnan kasvua Isossa-Britanniassa ja muissa Pohjoismaissa ja haluaa kehittää suuntausta Suomessa.


Suosittelemme myös: