Tuhoisat viljat — Totuus vehnän, hiilihydraattien ja sokerin haitallisesta vaikutuksesta aivoihin

Perlmutter, David; Loberg, Kristin
Nimeke: Tuhoisat viljat — Totuus vehnän, hiilihydraattien ja sokerin haitallisesta vaikutuksesta aivoihin
Alkuteos: Grain Brain
Tekijät: Perlmutter, David (Kirjoittaja)
Loberg, Kristin (Kirjoittaja)
Poutiainen, Hannu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522608222
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Alkuteos: Grain Brain
Kustantaja: Viisas Elämä
Sarja: Viisas Elämä
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 397
Tuoteryhmät: Viisas Keho
Viisas Ravinto
Aarreaitta
Kirjastoluokka: 59.3 Henkilökohtainen terveydenhoito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: hiilihydraatit, vilja, sokeri, terveysvaikutukset, aivot, aineenvaihdunta, aivosairaudet, hermoston taudit, ravinto, ravintoaineet, ruoka-aineet, ruokavaliot, itsehoito
Ravintosuositusten mukaan hiilihydraattien pitäisi muodostaa puolet päivittäisestä energiansaannistamme. Maailmankuulu neurologi David Perlmutter on kuitenkin toista mieltä: hänen mukaansa hiilihydraatit tuhoavat aivoja. Myös terveellisinä pidetyt hiilihydraattien lähteet, kuten täysjyväviljat, saattavat aiheuttaa muistihäiriöitä, ADHD:ta, ahdistusta, kroonista päänsärkyä ja masennusta.

Kirja osoittaa, että aivojemme kohtalon määrittää se, mitä syömme. Ongelmien taustalla on usein tulehdus, jonka voivat laukaista etenkin gluteenia tai sokeria sisältävät hiilihydraatit. Teos käy läpi, mitä aivoissa tapahtuu, kun elimistön läpi kulkee jokapäiväisen leipämme ja hedelmiemme ainesosia.

Perlmutter selvittää myös, miten saamme iästä riippumatta aivosolumme uuteen kukoistukseen pelkillä ruokavalion ja elämäntapojen muutoksilla, ilman lääkkeitä. Teos esittelee 30 päivän ohjelman, jonka myötä opimme ohjelmoimaan geneettistä kohtaloamme ja elämään loppuelämämme paremmin ja täydemmin.


Suosittelemme myös: