Työuupumuksen loppu — Miksi työ kuluttaa ja kuinka rakennat paremman elämän

Malesic, Jonathan
Nimeke: Työuupumuksen loppu — Miksi työ kuluttaa ja kuinka rakennat paremman elämän
Alkuteos: The End of Burnout
Tekijät: Malesic, Jonathan (Kirjoittaja)
Kujala, Kia (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523841123
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 18.10.2023
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Alkuteos: The End of Burnout
Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Etusivu
Viisas Mieli
Viisas Työ
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: uupumus, työn kuormittavuus, työolot, työmoraali, työkulttuuri, työelämä, ihanteet, arvot (käsitykset), identiteetti, elämänlaatu, hyvä elämä
Miksi työ uuvuttaa meidät? Miksi se saa meidät tuntemaan riittämättömyyttä?

Jonathan Malesic syventyy kirjassaan Työuupumuksen loppu - Miksi työ kuluttaa ja kuinka rakennat paremman elämän siihen, mikä työelämässä on vialla, ja miten luomme terveempää työkulttuuria. Malesic ei tyydy helppoihin selityksiin, joiden mukaan työuupumus olisi vältettävissä työntekijän itse asettamilla rajoilla. Sen sijaan hän sukeltaa syvälle työn käsitteeseen, ja purkaa sen osiin niin filosofisista, psykologisista kuin käytännönläheisistäkin näkökulmista. Miten työuupumus määritellään? Millaisista ristiriitaisista asenteista käsin suoritamme työelämää? Miten identiteettimme rakentuu työn kautta? Malesic etsii vastauksia näihin ja lukuisiin muihin keskeisiin kysymyksiin esimerkiksi työkulttuurin historiasta ja omista työuupumuksen kokemuksistaan.

Työuupumuksen loppu esittelee ihmisiä ja yhteisöjä, jotka kapinoivat vallitsevaa suorituskeskeisyyttä vastaan. Malesic antaa muun muassa benediktiiniluostareissa asuvien munkkien ja puutteellisen toimintakyvyn kanssa elävän taiteilijan toimia esimerkkeinä armollisesta ja lempeästä tavasta olla olemassa. Tällöin keskiössä ei välttämättä ole työ lainkaan, vaan mahdollisimman laadukas ja nautinnollinen elämä.

Jonathan Malesic on yhdysvaltalainen toimittaja ja tutkija, joka on kahden vuosikymmenen ajan opettanut uskontotiedettä ja kirjoittamista yliopistossa. Hänen esseitään on julkaistu muun muassa New York Timesissa, The Atlanticissa ja Washington Postissa. Amazon nimesi Työuupumuksen loppu -teoksen yhdeksi vuoden 2022 parhaista kirjoista.


Suosittelemme myös: