Vapaus ja rajat — Kaverivanhemmuudesta kasvattajaksi

Paalasmaa, Jarno
Nimeke: Vapaus ja rajat — Kaverivanhemmuudesta kasvattajaksi
Tekijät: Paalasmaa, Jarno (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523841369
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.1.2024
Hinta: 32,50 € (29,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2. painos, 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 112
Tuoteryhmät: Etusivu
Uutuudet
Kirjastoluokka: 38.1 Perhe- ja kotikasvatus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kotikasvatus, kasvatus, lapset (ikäryhmät), vanhemmuus, vanhempi-lapsisuhde
Kirja Vapaus ja rajat tutkii viime vuosina yleistynyttä ilmiötä, kaverivanhemmuutta, käytännössä ja filosofisesti. Monet lapset saavat liikaa vapautta suhteessa ikätasoonsa, vaikka sillä on haitallisia vaikutuksia lapsen kehitykseen. Se voi esimerkiksi vaikeuttaa sosiaalisia suhteita myöhemmin elämässä. Se aiheuttaa myös monenlaisia ongelmia koulussa ja kotona.

Paalasmaa pohtii kaikille kasvattajille tärkeitä kysymyksiä. Mikä on sopiva yhdistelmä rajoja ja vapautta kasvatuksessa? Mitkä ovat varoitusmerkkejä kaverivanhemmuudesta? Millaista on hyvä kasvatus? Kirjassa kerrotaan lapsen kehityksestä eri ikäkausina sekä miten eri ikäisten lasten kasvua ja oppimista voi parhaiten tukea. Kirjan toisessa osassa tarkastellaan myös kaverivanhemmuuden vaikutusta lasten koulunkäyntiin.

Kirjan kolmannessa osassa tutkitaan, mitä vapaus todella tarkoittaa ja miten vapaus on käsitetty eri aikoina. Se herättää miettimään, mihin muihin arvoihin vapaus liittyy. Voiko ihminen edes olla kokonaan vapaa?

Jarno Paalasmaa on kasvatuskysymyksiin erikoistunut tietokirjailija, kasvatusvaikuttaja ja -tutkija sekä rehtori ja kahden kouluikäisen lapsen isä ja yhden isäpuoli. Paalasmaan aiempia kirjoja ovat muun muassa Kasvatusviisautta kiireisille (2021) ja Maailman parhaat kasvatusajatukset (2016).


Suosittelemme myös: