Japanilainen myötätunnon taito — Omoiyari

Longhurst, Erin Niimi
Nimeke: Japanilainen myötätunnon taito — Omoiyari
Alkuteos: Omoiyari
Tekijät: Longhurst, Erin Niimi (Kirjoittaja)
Kuula, Taija (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523840348
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.2.2022
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Alkuteos: Omoiyari
Kustantaja: Viisas Elämä
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Viisas Mieli
Viisas Kulttuuri
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: empatia, elämänfilosofia, elämäntapa, elämäntaito, tavat (tapakulttuuri), kohteliaisuus, vieraanvaraisuus, kestävä elämäntapa, kierrätys, järjestys, siisteys, onni, onnellisuus
Omoiyari on pyyteetöntä myötätuntoa. Sitä korostava japanilainen ajattelu kehottaa osoittamaan vilpitöntä lähimmäisenrakkautta ja vastaamaan muiden tarpeisiin empaattisesti ilman takaa-ajatuksia.

Tämä syvällinen mutta käytännönläheinen kirja perehdyttää lukijansa omoiyarin taitoon ja keinoihin, joiden avulla voi ilahduttaa muita ja tuoda iloa myös omaan elämään.

Huomaavaisuus ja empatia ovat japanilaisen arkielämän ja yhteisöllisyyden peruspilareita. Ne ilmenevät niin vieraanvaraisuutena (omotenashi), puhtautena ja järjestyksenä (kirei), kierrättämisenä ja korjaamisena (mottainai) kuin ilon ja onnen etsimisenä arkipäiväisistä asioista (zakka). Olennaista on myös kuunteleminen ja eri näkökulmien jakaminen, sillä vain siten voimme ymmärtää toisiamme ja itseämme. Kun valintoja ja päätöksiä tekee omoiyarin hengessä, edistää omaa, lähimmäistensä sekä koko maapallon hyvinvointia. Pienilläkin teoilla on väliä.

Erin Niimi Longhurst on japanilais-brittiläinen kirjailija, jonka esikoisteos Japanismin parhaat - Hyvän elämän ohjeita ikigaista wabi-sabiin, ikebanaan ja metsäkylpyihin (Viisas Elämä) on ollut kansainvälinen menestys ja julkaistu yli kahdellakymmenellä kielellä.


Suosittelemme myös: